2 april 2018
10:50

Halvorstorps IS

Referat: Solängens BK - Halvorstorps IS

Sista matchen i Future Cup 2018 blev en placeringsmatch mot Halvorstorp IS som har sin bas i Trollhättan, vi vet om att även Halvorstorp är ett väldigt bra spelande lag, dom slog Häcken under sitt gruppspel. Häcken skall lite senare idag spela final mot Fredriskstad som vi förlorade mot igår i Kvartsfinal. Spelplatsen för dagen var Heden och i ett fantastikt soligt och betydligt varmare väder än dom tidigare dagarna startar vi matchen fantastikt bra. Vi är med direkt från avspark, vi äger matchen fullständigt första 10 minutrarna och motståndarna får inte låna bollen. Tyvärr lyckas motståndarna få 1 kontring och gör med därmed 0-1 vilket kändes väldigt surt. Men vi fortsätter jobba och kämpar på bra, tyvärr lyckas Halvorstorp även få in 0-2 vilket kändes otroligt orättvist just då. Efter det målet kommer motståndarna in mer i matchen och vi får kämpa ännu mer för att behålla trycket. Dom får även precis innan paus ett mål avblåst för offside. 0-2 står det i halvlek och vi pratar med killarna om vikten att fortsätta jobba och spela vårt spel så kommer de ge resultat. I andra halvleken så tycker vi det är mer jämnt och spelet böljar fram och tillbaka, men vi ger inte upp vi lyckas då reducera till 1-2 och ökar trycket men vi får inte till det den sista biten mot deras mål. Motståndarna har några farliga chanser, men till slut lyckas vi göra både 2-2 och 3-2 när Rasmus springer ifrån sin back och gör dom avgörande målen. Det är mindre än 1 minut kvar när vi gör 3-2 målet och vinner då vår sista match i cupen och slutar på en fantastikst fin 5:e plats i Future Cup 2018.

Efter att alla lag har spelat 5 matcher i cupen i vår klass P14 Svår, har vi gjort flest mål av alla lag med 21st och näst flest mål i snitt per match.

Noterbart är att Freriksdal som vi åkte ut mot vann hela cupen efter finalvinst mot Häcken.

Vi tackar alla som varit med och som har hjälpt oss till en fin framgång under Påsken, grymt bra kämpat av alla!